Esztétikus tömések (fotopolimerizációs,fogszínű tömések)

A fogfelszínen tartósan jelen lévő lepedék savképző baktériumai felelősek a fogszuvasodás kialakulásáért. A tartós savhatás az ásványi anyagok kioldódását segíti elő. Először a zománc felszín alatti rétege válik porózussá, majd -újabb ásványianyag-vesztés következtében- szuvas üreg jöhet létre.

 

A szuvasodás okozta lyukakba – a megfelelő és szakszerű tisztítás után –esztétikus tömés kerül, amely a fog természetes színéhez illeszkedően fehér, így szabad szemmel észre sem vehető a beavatkozás.

 

A fogak tökéletesebb esztétikai helyreállításához jó minőségű, megvilágítás hatására kikeményedő (fotopolimerizációs) tömőanyagokat használunk a fogak konzerválására.

 

 

A mai modern töméstechnika lehetővé teszi, hogy a legkevesebb foganyag elvesztése mellett erős kötésű, kiváló széli záródású esztétikus tömést hozzunk létre, ami a megvilágítás hatására azonnal megköt.

 

Természetesen nem csak újakat készítünk; igény esetén a régi amalgámtöméseket is kicseréljük modern, esztétikus tömésekre!

 

Fontos, hogy a fogtömés időben készüljön el, amikor még felületes a szuvasodás, így a nagyobb beavatkozások elkerülhetők!

 

Legyen Ön is elégedett páciensem!

Kérjen időpontot most!