Ultrahangos fogkőeltávolítás

A teljeskörű fogászati professzionális szájhigiénés ellátás magában foglalja a fogkő és a fogfelszínre lerakódott elszíneződések eltávolítását.

 A fogkő a fogak felszínén található elmeszesedett lerakódás, amely fogkefével már nem távolítható el.

 Színe a sárgás-fehértől a feketéig terjedhet, elhelyezkedését tekintve pedig lehet íny alatti, vagy a páciens számára is szembetűnő, íny feletti forma.

 A fogkő nem pusztán esztétikai problémát jelent, hanem a fogágybetegségek szempontjából döntő tényezőnek számít.

 Az évek során felhalmozódott, el nem távolított fogkő a fog tartószerkezetének pusztulásához és lassan fogelvesztéshez vezethet.

 

A szájhigiénés kezelés alkalmával a fogorvos, vagy az erre speciálisan kiképzett szájhigiénikus fogkőeltávolítást végez, majd lepolírozza a fogfelszíneket.

 

 

A fogkőeltávolítás során az ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a lerakódott lepedéket, elszíneződéseket és fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat.

 Az ultrahangos depurátor használata után ízesített tisztító por segítségével a fogfelszín károsítása nélkül távolítjuk el a legmakacsabb szennyeződéseket.
 A polírozás kiegészítő kezelése lehet a fogkőeltávolításnak, de alkalmas  barázdazárás és fogfehérítés előtti tisztításra is.

 A szájhigiéniai kezelés befejező fázisában fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő oldatokkal ecseteljük az ínyt.

 A fogkőképződés mennyisége egyénileg eltérő, ezért az orvosaink által javasolt időközönként célszerű  megismételni a kezelést. Általában félévenként időszerű, így egybeesik az egyébként is szükséges féléves fogászati kontroll időpontjával.

 

 

 

A fogtisztítással és polírozással teremtjük meg a megfelelő szájhigiénia alapjait. Teljesen sima, tiszta fogfelszínen fogkő nem képződik, így a helyes fogápolási szokások kialakításával és betartásával
meggátolhatjuk a fogkövek ismételt felrakódását.

Legyen Ön is elégedett páciensem!

Kérjen időpontot most!